Artikkeliarkistomme

Yhteystietomme

JM Pool Cues

045 277 8527
info@jmpoolcues.com
www.jmpoolcues.com

Y-tunnus: 1468509-8

Postiosoite:
JM Pool Cues
Säästäjänkatu 9 G 45
33840 TAMPERE

Yhteyshenkilö:
Mika Salonen
045 672 6722
mika@jmpoolcues.com

11.10.2019

Ensin talous kuntoon ja sitten keppikaupoille

Tätä artikkelia kirjoitettaessa eletään syksyä ja kohta jo talvea. Biljardikepit ja muut pelivälineet on taas kaivettu kaapista kesän jäljiltä. Loppukesällä käyntiin pyörähtänyt biljardikausi on hyvässä vauhdissa. SM-kilpailut ovat vielä pelaamatta, joten nyt jos koskaan on korkea aika miettiä, olisiko syytä päivittää pelivehkeet vai olisiko sittenkin syytä pitäytyä vanhoissa ja kisata niillä kuluvan kauden SM-mitaleista.

Nykyään biljardikeppeihin saa menemään sievoisen summan rahaa. Joskus keppikaupoille säntääminen on perusteltua, toisinaan taas ei. Jälkimmäisessä tapauksessa keppikaupat tehdäänkin usein lähinnä vaihtelun vuoksi ja hetken mielijohteesta. Usein käy niinkin, että heti hankinnan jälkeen selviää, että tuli tehtyä turhan tyyris kauppa, johon ei todellisuudessa olisi ollut varaa. Toki uudet kepit voi myydä eteenpäin, mutta tällöin niistä hyvin harvoin saa omiaan eli maksamaansa summaa takaisin. Kepit kun ovat vanhat heti, kun ne on ostettu — ja varsinkin, jos niillä on jo ehditty pelata. Vähän sama juttu kuin autojen kanssa.

Varsinkin siinä tapauksessa, että oma taitotaso on noussut niin paljon, että vanhan peli-, aloitus- tai hyppykepin ominaisuudet eivät kerta kaikkiaan enää riitä saamaan parasta osaamista esiin ja toteuttamaan erilaisia opittuja lyöntejä, on uuden biljardikepin hankkiminen enemmän kuin perusteltua. Aina kallein ei ole paras. Yleensä omaan käteen hyvältä tuntuva on itselle se kaikista paras peliväline.

Toki keppikaupat voi harrastuksen alussa tehdä niinkin, että jo etukäteen ostaa hyväksi katsomansa kepin, jonka ominaisuudet riittävät vielä tulevaisuudessakin ja taitojen karttuessa entisestään. Jos biljardikeppi maksaa vaikkapa tuhat euroa ja sillä pelaa 20-30 vuotta, ei hinnaksi päivää kohti tule montaakaan euroa. Jos tonnin kepukan hankinnan jälkeen mielenkiinto biljardiin tyssää kuukauden kuluttua, tulee keppi kyllä melkoisen kalliiksi. Kaikki riippuu siitä, miten asian ajattelee. Hyvin pidettynä laadukas keppi kestää pitkään. Jos biljardikärpäsen purema todennäköisesti vaikuttaa pitkään eli biljardi-intoa tulee riittämään moneksi vuodeksi tai vuosikymmeniksi, voi välinehankintaan panostaa kunnolla heti biljardiharrastuksen alussa.

Tapoja rahoittaa keppikaupat on monta. Niistä varmastikin suositeltavin on säästäminen. Kun säästössä on tarpeeksi rahaa keppiä varten, voi huoletta tehdä keppikaupat ja homma on sillä selvä. Jos taas kärsivällisyys säästämiseen ei ole paras mahdollinen, yksi ratkaisu on ottaa pankkilaina ilman vakuuksia. Kannattaa kuitenkin miettiä, onko biljardikeppi niin tärkeä asia, että sitä varten kannattaa ottaa lainaa. Sitäkin sietää hetki jos toinenkin pohtia, löytyisikö jostain yritys tai muu yhteistyökumppani, joka tukisi biljardiharrastusta ja auttaisi kepin hankinnassa. Nykyään monilla pelaajilla on sponsoreita, jotka molempia osapuolia edesauttavan yhteistyön myötä tarjoavat pelivälineet ja mahdollistavat kisaressut ulkomaillekin.

Olipa keppihankinnan budjetti sitten millä tasolla hyvänsä, on oman taloustilanteen hyvä olla kunnossa ennen kuin ostaa yhtään mitään. Kyse on kuitenkin biljardista — ja elämässä on monesti tärkeämpikin hankintoja kuin biljardikeppi. Totta on sekin, että biljardiharrastajalle oma biljardikeppi on se kaikista tärkein asia ja siihen kannattaa satsata. Tarvittavaa rahasummaa mietittäessä on hyvä pitää mielessä, että varsin usein uusi keppi ei mahdukaan vanhaan keppikoteloon, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää uuden keppikotelon hankinta. Niin ja ehkäpä uuteen keppiin täytyy heti vaihtaa nahka, mikä sekin maksaa.

Joka tapauksessa, kehotamme alkajaisiksi laittamaan talouspuolen kuntoon ja ryhtymään keppikaupoille vasta sen jälkeen. Näin vältytään monelta harmilta ja siltä ikävältä tilanteelta, että kauan himoitut ja juuri hankitut biljardikepit joudutaankin maksavaikeuksien takia palauttamaan tai myymään pois.

Yhteistyökumppaneitamme

Resulttia Software on kansainvälisesti toimiva yritys, joka keskittyy Microsoft Windowsissa toimiviin apuohjelmiin, työkaluihin ja muihin ohjelmistoihin, jotka tunnetaan maailmanlaajuisesti helppokäyttöisyydestään ja tehokkuudestaan.

Resulttia Solutions on urheiluseurojen ja yritysten toiminnan kehittämiseen erikoistunut innovatiivinen ohjelmistoalan yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa tietokoneohjelmistoja, Internet-palveluita ja huippuunsa viritettyjä välineitä uusille metriluvuille pyrkiville yrityksille, yhdistyksille ja urheilijoille.

Resulttia Sportswear on tekstiilien jälleenmyyjä, joka toimittaa urheiluseuroille, yhdistyksille, yrityksille ja yksityisille T-paidat, pikeet, colleget, takit, housut ja muut tekstiilit omalla logolla ja tekstillä — tai ilman niitä.

Copyright © 2009-2020 JM Pool Cues